Header foto
Monique Kalma

foto Monique C. Kalma

Monique Kalma

Muziektherapeut & Specialist Hoogbegaafdheid
monique.kalma@metavidu.nl
06 40 39 58 30

Opleidingen

  • Docerend musicus (HKU 2006)

  • Muziektherapie (HAN 2006)

  • Neurologic Music Therapy (Colorado State University 2012)

  • Echa (Radboud University 2018-2020)

  • en diverse na- en bijscholingen

Ervaring

  • Muziekdocent

  • Muziektherapeut (autisme, hersenletsel/revalidatie, dementie, jeugdgevangenis)

Mijn naam is Monique en zowel muziek als hoogbegaafdheid spelen een grote rol in mijn leven. Tijdens een van mijn opleidingen zei een docent dat ik waarschijnlijk hoogbegaafd was. Ik nam dat destijds niet zo serieus, maar herkende mijzelf wel in de lijstjes van eigenschappen die overal op het internet rouleren. Toen ik kinderen kreeg ben ik mij meer bezig gaan houden met hoogbegaafdheid omdat ook mijn kinderen zich niet volgens de lijstjes ontwikkelen. Op zoek naar passende begeleiding kwam ik in gesprek met heel veel ouders in dezelfde situatie; het bleek erg moeilijk echt iets passends te vinden.

Ik besloot om mijn passie voor muziek en muziektherapie te combineren met mijn groeiende belangstelling voor alles wat met hoogbegaafdheid te maken heeft. Mijn visie was een groot expertisecentrum waar zowel kennis als ervaring is, samenwerking en een breed aanbod. Een alles-in een-plek waar ruimte is voor eigenheid. Ik besefte al snel dat ik dit nooit in mijn eentje kon realiseren en kwam in contact met een aantal professionele mensen die overeenkomstige ideeën en ervaring hebben. Zo ontstond Metavidu.

In Metavidu zie ik eindeloze mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het dagelijks opvangen, begeleiden en behandelen van hoogbegaafden van 0-99 jaar geeft mij veel energie en altijd nieuwe inspiratie. Met hart, hoofd en handen wil ik dan ook blijven bijdragen aan een vruchtbare samenwerking en samenzijn.