Header foto
Naomi Voskamp

foto Annebelle van der Wal

Naomi Voskamp

Vaktherapeut drama
naomi.voskamp@metavidu.nl

Ik ben Naomi. Ik ben nieuwsgierig en leer graag nieuwe dingen. Ik ben zeer flexibel, zeg vaak ja, omdat ik oprecht heel erg veel dingen leuk vind. En daarnaast voel ik me goed als ik een ander kan helpen. Ik maak een ander graag blij. Zodoende heb ik na veel onzekerheid, twijfel en zelf leren omgaan met emoties en uberhaupt een hoop leren, gevonden wat ik wilde bereiken in mijn carrierekant van het leven.

Na mijn middelbare school was de studiekeuze erg lastig. Wat ik wilde was mensen helpen, maar op welke manier was nog even zoeken. Ik word ook erg blij van bakken en anderen doe ik daar ook altijd een plezier mee. Maar helaas wordt men daar over het algemeen niet gelukkig van en lost het geen problemen op.

Toen dramatherapie op mijn pad kwam heb ik de sprong in het diepe gewaagd. Vooraf had ik nog weinig beeld bij dit vakgebied, maar wat een fantastische wereld. Voor iedereen die moeite heeft om te praten over zijn problemen bleken er zoveel andere manieren om mensen vooruit te helpen

Na mijn studie had ik moeite een baan te vinden en ben ik beland bij een prachtig en uitdagend gezin. Twee heerlijk enthousiaste dames, maar toch net wat anders dan het gemiddelde kind. Beide zowel motorische, als leerproblemen. Met heel veel plezier heb ik voor hen gezorgd en ben ik de opleiding tot motorisch remedial teacher gaan volgen. Naast de zorg voor deze dames ben ik begonnen op de School of Understanding en heb ik de uren daar later uitgebreid. Op deze school heeft elk kind al echt zijn eigen leerlijn op zijn eigen niveau en tegelijkertijd zit iedereen samen in de een groep. Ik vind het prachtig om te zien hoe elk kind hier zijn talenten ontwikkelt en hoeveel ruimte er is voor persoonlijke groei.

Ik heb met ontzettend veel plezier levenslessen gegeven en kinderen kunnen ondersteunen in de klas. Hoewel dit ontzettend leuk en leerzaam was voor mij miste ik hier de mogelijkheid om de kinderen die het moeilijk hebben meer te bieden. Na toch al flink wat jaren werken met hoogbegaafde kinderen, kinderen met gedrags- en motorische problemen wil ik hen meer vooruit helpen en een makkelijker en gelukkiger leven bieden.

En toen kwam daar opeens Metavidu op mijn pad. Het is bijna als in een droom. Hoe vaak ik niet heb gedacht aan een soortgelijke organisatie. Eindelijk zijn er mensen die dit aandurven en alles op alles zetten om gepaste zorg te bieden. Het voelt als een warm bad om hier te mogen werken en mijn kennis op motorisch en dramatherapeutisch gebied ten volle kunnen inzetten.