Header foto
Suzanne Verduijn

Suzanne Verduijn

Vaktherapeut beeldend
suzanne.verduijn@metavidu.nl

Opleidingen

  • Creatieve Therapie Beeldend – Stenden Hogeschool Leeuwarden (2014-2018)

  • Minor Neuropsychologie – Saxion Hogeschool Deventer (2016-2017)

Ervaring

  • Stagiaire beeldende therapie – Universitair Centrum Psychiatrie en Speciaal Basisonderwijs

Hee hallo! Mijn naam is Suzanne, en ik ben in de zomer van 2018 afgestudeerd als beeldend vaktherapeut.
Gedurende deze opleiding ben ik erachter gekomen dat ik hoogbegaafd ben, waardoor ik me meer ben gaan verdiepen in wie ik ben, waarom ik zo ben, en wat ik heb gemist in mijn vroegere ontwikkeling. Hierin heb ik een stukje passie in mijn vak als beeldend therapeut gevonden om mensen ‘zoals ik’ te kunnen begeleiden in mijn vakgebied.

Een van de krachten van beeldende therapie is het kunnen werken met thema’s die spelen zonder ze eindeloos in gedachten of woorden uit te kauwen. Door te doen, te beleven en te ervaren, kom je meer in contact met jezelf en ontstaat er een betere balans tussen denken, voelen en handelen.
Beeldende therapie kan een inkijkje geven in je innerlijke belevingswereld waar je normaliter niet bij stil staat. Door beeldende werkvormen (van schilderen tot houtbewerken) kun je je eigen proces visueel inzichtelijk maken en van een veilig afstandje kijken naar wat je eigenlijk hebt neergezet. Zodoende kun je oefenen met nieuw gedrag en/of gedachtepatronen om weer steviger in je eigen schoenen te staan.

In mijn ervaring als beeldend therapeut op het speciaal basisonderwijs heb ik ook geleerd hoe belangrijk het is om mijn vakwerk in maatwerk te vertalen voor iedere cliënt als individu. Als therapeut volg ik je op jouw pad, ondersteun ik je in jouw behoeftes, en samen vogelen we uit wat voor jou het beste werkt.
Het gaat bij beeldende therapie nooit om het eindresultaat dat ‘mooi’ moet zijn, maar om het creatieve proces in de weg daarnaartoe waarin je jezelf tegenkomt en beter leert kennen.

Uit eigen ervaring weet ik wat ik in mijn ontwikkeling tekort ben gekomen, wat ik nodig zou hebben gehad en weet ik dat als vers-afgestudeerde professional te vertalen naar enthousiasme om anderen te willen bieden wat zíj nodig hebben.
Metavidu is zo’n plek die dat biedt, en die vooral de meerwaarde ziet van non-verbale therapie bij hoogbegaafden. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om mijn steentje bij te dragen aan Metavidu en haar cliënten!