Header foto
Waar werken wij mee

Waar werken we mee

Bij Metavidu laten we ons inspireren door….alles.
De natuur, de wetenschap, hoe alledaagse dingen bijzonder worden, muziek, kunst, elkaar.
We gaan dan ook creatief met al het beschikbare om, zowel binnen als buiten.
Er is een grote schat aan uiteenlopende materialen en spullen, zowel breed als diep, op het gebied van:

IQ-spellen/smartgames
Gezelschapsspellen
Legpuzzels en 3D-puzzels
Leerhulpmiddelen
Leesboeken, zoekboeken, informatieve boeken, experimentenboeken
Denksport en spellen op papier
Constructiemateriaal
Motorische ontwikkeling (fijn en grove)
Teken en knutselmateriaal, handwerkspullen
Experimenteerdozen en onderzoeksmateriaal
Rollenspel en fantasie
Muziekinstrumenten

Procedure en vergoeding

Na aanmelding via het contactformulier volgt een afspraak voor een intakegesprek. Ook na doorverwijzing volgt eerst een intakegesprek.
Na het intakegesprek doen wij een voorstel voor een dienst of pakket op maat. Plaatsing in groepen volgt bij voldoende deelname.

In het geval van begeleiding en/of behandeling worden duidelijke doelen gesteld in overleg en samenwerking met de ouder(s), kind (zo mogelijk) of de jongere/volwassene. Hieraan wordt gedurende maximaal 10 weken gewerkt met aan het eind een evaluatiegesprek. Hierna kunnen opnieuw doelen worden gesteld of kan de begeleiding/behandeling worden afgesloten. Wanneer er aanleiding is voor een tussentijdse evaluatie, kan deze natuurlijk worden ingepland.
Vanaf 01-01-2019 zijn wij gecontracteerd bij de Gemeente Almere. Wij werken eraan om ook via andere gemeente gecontracteerde zorg te kunnen bieden. Gecontracteerde zorg is volledig vergoed, er is geen eigen bijdrage.
Een dienst afnemen met behulp van een Persoons Gebonden Budget behoort ook tot de mogelijkheden, net zoals particulier uiteraard.
Onze kinderopvang valt onder de regeling van de belastingdienst. Op de pagina van de belastingdienst kan je uitrekenen of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.